integrare1Marți, 23 iunie, începând cu ora 12, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bacău va avea loc lansarea proiectului Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – Facilităţi fiscale oferite absolvenților și angajatorilor. Proiectul, derulat în perioada mai – iulie 2015, este implementat de Camera de Comerț și Industrie Bacău, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Universitatea “George Bacovia” Bacău, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău, Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, sub patronajul Instituției Prefectului Bacău.
Informatii detaliate despre proiect sunt disponibile pe www.ccibc.ro/tineriabsolventi.
Pentru confirmarea participării vă stă la dispoziție Nicoleta ANTOHI, tel 0234.570010, int. 109, email ccibc@ccibc.ro.

Detalii despre proiect

Context

Anual peste 4000 de absolventi de invatamant profesional sau liceal, peste 2000 de absolventi de invatamant universitar si post universitar si peste 1000 de abolventi ai universitatilor din alte orase isi finalizaza studiile si isi cauta un loc de munca in judetul Bacau.

Piata muncii din judet – angajatorii: firme, autoritati si institutii publice, nu reusesc sa angajeze sau sa creeze locuri de munca intr-un raport echilibrat cu numarul absolventilor, din acest motiv statisticile privind somajul arata ca peste 30% din somerii din judet sunt tineri.

Pentru stimularea ocuparii fortei de munca in randul tinerilor absolventi, statul a creat o serie de facilitati fiscale atat pentru angajatori cat si pentru angajati, insa, din statisticile anilor precedenti, se observa ca acestea nu sunt accesate nici de angajatori nici de absolventi ( spre exemplu, la nivelul anului 2014, din bugetul asigurarilor pentru somaj au fost acordate subventii pentru angajarea unui numar de doar 128 de absolventi in judetul Bacau).

Una din cauzele pentru care nu sunt utilizate aceste instrumente este datorata lipsei de informare a firmelor si a absolventilor cu privire la aceste facilitati fiscale pe care statul le pune la dispozitie pentru acestia.

Obiectivele proiectului:

  1. Sprijinirea insertiei tinerilor absolventi pe piata muncii din judetul Bacau prin facilitarea accesului la locurile de munca si la programele de internship/ stagiu existente la nivelul angajatorilor din judet;
  2. Informarea absolventilor cu privire la facilitatile de care beneficiaza la angajare;
  3. Informarea angajatorilor cu privire la facilitatile de care beneficiaza pentru angajare absolventilor;
  4. Identificarea ofertei de locuri de munca din judetul Bacau;
  5. Organizarea a 3 Burse de locuri de munca in judetul Bacau pentru tinerii absolventi;
  6. Stimularea ocuparii fortei de munca pe cont propriu a absolventilor, prin furnizarea de servicii de informare cu privire la etapele dezvoltarii unei afaceri si la modalitatile de finantare a acestora
Media
No rating yet

Comments are closed.