Deputatul PSD de Bacau, Cosmin Necula, a participat pe data de 12 noiembrie la o intalnire cu studentii basarabeni. Dar de ce nu si cu cei romani? Probabil ar fi fost multe lucruri importante de discutat si cu acestia.

“Am participat astăzi la o întâlnire de suflet în care am discutat cu câteva zeci de studenți basarabeni ce urmează cursurile Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Găsesc esențial un astfel de dialog, mai ales că parcursul european al fraților de peste Prut depinde, într-o măsură semnificativă, de alegerile legislative din Republica Moldova, programate la 30 noiembrie 2014, imediat după prezidențialele din România.
Guvernul Ponta a dovedit că România privește cu grijă la destinul european al fraților de peste Prut și că poate oferi Republicii Moldova un ajutor concret, nu doar vorbe goale, frumos ambalate. Prin decizia premierului Victor Ponta, candidatul PSD la prezidențiale, Republica Moldova a primit 100 de microbuze școlare, decontate de Guvernul României, 35 de automobile Dacia Duster pentru instituțiile din administrație, iar gazoductul Iași – Ungheni, crucial pentru asigurarea independenței energetice a Moldovei, a fost finalizat în timp util.
Victor Ponta a dovedit cu fapte că poate fi președintele care unește, recunoscând – totodată – că România are obligația morală de a face mai mult pentru frații noștri din Republica Moldova, de a asigura sprijinul necesar pentru ca Moldova să atingă obiectivul vital al integrării europene”, a declarat domnul Necula pe pagina personala de Facebook.

Domnul Necula se considera “un reprezentant al tinerilor”, data fiind varsta pe care o are (36 de ani), dupa cum a declarat in cadrul mesei rotunde “Proiectele prezidentiabililor pentru tineri din perspectiva politicienilor bacauani, organizata de asociatia RYMD, unde a participat in calitate de reprezentant al lui Victor Ponta. Pe aceasta cale, deputatul PSD a mai mentionat faptul ca ” invatamantul romanesc nu este prost, ci poate un pic inadapat iar programa scolara nu e in concordanta cu ceea ce se intampla concret in realitate.”

masa_rotunda2

Intrebat cum isi propune candidatul pe care il sustine, Victor Ponta, sa incurajeze antreprenoriatul in randul tinerilor, domnul Cosmin Necula, sustine ca “antreprenoriatul se refera la cei care au aptitudini antreprenoriale. “Nu toti putem sa terminam liceul si sa visam sa fim antreprenori. Cei care vor merge la medicina vor fi doar medici si punct. Nu toti avem aptitudini antreprenoriale. Statul trebuie sa faciliteze dezvoltarea afacerilor si trebuie sa investeasca in infrastructura.”

Mai multe informatii despre declaratiile lui Cosmin Necula, dar si ale senatorului de Bacau, Dragos Luchian (PNL), sustinatorul lui Klaus Iohannis, in cadrul mesei rotunde “Proiectele prezidentiabilior pentru tineri din perspectiva politicienilor bacauani”, gasiti aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.