Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru loan Vulpescu. Ministerul Culturii.

De către: Deputat PSD de Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Candidatura Bacăului la titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Stimate domnule ministru,

Un număr de 14 oraşe din România, între care şi Bacău, şi-au depus deja candidatura pentru desemnarea titlului de „Capitală Europeană a Culturii 2021”, fapt ce denotă preocuparea autorităţilor locale pentru susţinerea şi dezvoltarea actului cultural. Interesul foarte mare faţă de obţinerea acestui trofeu a presupus un efort concertat deloc de neglijat din partea administraţiilor localităţilor înscrise, a comunităţilor locale şi a instituţiilor cu profil cultural. Un rol determinant l-au avut şi cetăţenii din cele 14 oraşe înscrise, care, nu numai că au agreat candidatura, ci au contribuit în mod direct la crearea unei diversităţi culturale care să permită finalizarea cu succes a procesului deloc facil de depunere şi acceptare a participării la acest scrutin.

Sunt convins că, în ciuda unor informaţii care au apărut în mass media, Ministerul Culturii va judeca cu obiectivitate şi fără părtinire toate candidaturile admise, în aşa fel încât oraşul care îşi va însuşi trofeul de Capitală Culturală Europeană 2021 să fie cu adevărat unul merituos şi să se ridice la standardele impuse de acest titlu.

Vă întreb respectuos, stimate domnule Ministru:

  1. În ce mod a fost demonstrată ideea de conştientizare a actului cultural ca instrument al creşterii economice şi al dezvoltării prin candidatura celor 14 oraşe?
  2. Cum va susţine Ministerul Culturii proiectele culturale întocmite până acum de oraşele participante, şi în mod special cele legate de Bacău?
  3. Când va avea loc reuniunea de preselecţie a juriului european care va continua selecţia viitoare a oraşelor care vor rămâne în concurs?
  4. Care au fost beneficiile financiare şi culturale ale municipiului Sibiu după ce a obţinut titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2007?

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.