Deputatul PSD Miron Smarandache s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale, în care şi-a arătat susţinerea pentru activitatea centrelor de excelenţă pentru elevii merituoşi din judeţul Bacău. În documentul trimis MEN, Smarandache a apreciat că sute de elevi din judeţul Bacău urmează în prezent cursurile unui Centru de excelenţă destinat elevilor din învăţământul primar, în cadrul unui proiect aflat în al doilea an de desfăşurare. Parlamentarul a precizat că Programul prevede implicarea elevilor din mai multe localităţi ale judeţului, între care şi oraşul Comăneşti, din colegiul său parlamentar, iar în acest an şcolar numărul beneficiarilor este exponenţial mai mare decât anul trecut. La proiectul respectiv participă elevi din clasele I-IV, însă cadrele didactice care se ocupă de pregătirea elevilor o fac pe bază de voluntariat.
„De menţionat este faptul că respectivele activităţi de ajutorare a elevilor nu dispun de finanţare din partea statului, singurul sprijin venind din partea şcolilor care asigură locaţiile necesare cursurilor. În cadrul Centrului de excelenţă din Comăneşti sunt pregătiţi cei mai buni elevi din ciclul primar la disciplinele matematică, limba română, istorie, biologie şi geografie, un exemplu lăudabil, foarte bun pentru a fi aplicat şi în alte localităţi ale judeţului Bacău”, a mai punctat Miron Smarandache.
Deputatul băcăuan s-a declarat un susţinător al acestor proiecte de încurajare a meritocraţiei elevilor şi a recomandat conducerii Ministerului Educaţiei să stimuleze creşterea numărului elevilor din învăţământul preuniversitar în aceste Centre. De asemenea, Miron Smarandache l-a întrebat pe ministrul învăţământului care sunt reglementările ce stau la baza selecţiei elevilor eligibili pentru a fi beneficia de aceste stagii de pregătire, şi ce recompense primesc din partea Ministerului Educaţiei cei mai buni elevi ai Centrului de excelenţă Bacău.

Sursa: Biroul de Presă al deputatului PSD Bacău Miron Smarandache, 9 ianuarie 2015

Media
No rating yet

Comments are closed.