cl

Ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău a avut loc la Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, începând cu ora 12.00.

De pe ordinea de zi au fost retrase punctele patru, doi și opt. A apărut însă punctul nouă, peste ordinea de zi.

Au existat patru abțineri de la aprobarea ordinii de zi, din partea consilierilor Manolache Cristinel, Jitariu Corneliu, Huluță Ghiorghe, și Ștefan Daniel . Domnul Manolache a precizat faptul că dorește respectarea regulilor organizării ședințelor Consiliului Local, în sensul primirii în timp util a materialelor aferente: “Doresc să se respecte organizarea ședințelor și să primim la timp materialele, să avem timp să le citim și să votăm în cunoștință de cauză. Am primit materialul cu bugetul de venituri și cheltuieli (primul punct de pe ordinea de zi ) ieri (10.12.2014), pe e-mail, la ora 16:15.”

Decontarea navetei cadrelor didactice din orașul Bacău, a fost un subiect discutat atât în timpul ședinței, cât și înainte de începerea acesteia. Domnul Huluță este de părere că ar trebui găsite soluții așa încât profesorilor să le fie returnați banii de navetă, dând un exemplu de bună practică al comunei Nicolae Bălcescu, care asigură naveta a 42 de profesori.” Dacă nu se poate deconta naveta profesorilor, înseamnă că în municipiul Bacău, Consiliul Local este falimentar”, a declarat consilierul Huluță Ghiorghe. Pe de altă parte, viceprimarul, Ababei Radu, susține că “dacă directorul școlii își gospodărește bine școala, poate deconta și naveta profesorilor”.

S-au făcut observații și la punctul șapte de pe ordinea de zi (proiect de hotărâre privind aprobarea PLANULUI URBANISTIC ZONAL pentru CONSTRUIRE LOCUINŢE COLECTIVE SI BIROURI, STR. IOSIF COCEA, NR. 8 A, din municipiul Bacau, obiectiv ce se va realiza pe teren proprietate particulară. BENEFICIAR: S.C. URBAN BUILDING S.R.L., din Comuna Saucesti, Jud. Bacau.). Manolache Cristinel și-a exprimat alegerea de vota împotrivă, întrucât “proiectul a fost respins în ședințe anterioare, însă nu a fost modificat nici de această dată. Planșele sunt confuze și nu se ține cont de cerințele cetățenilor”.

Novac Laurențiu a adus în discuție problema câinilor maidanezi de pe străzile orașului. “Am primit sesizări din partea cetățenilor cu privire la câinii maidanezi care se înmulțesc și pun în primejdie viața oamenilor. Cer respectarea Constituției României și, deci, respectarea integrității fizice și psihice a cetățenilor.”

Referitor la aceast subiect va exista un proiect de hotărâre a Consiliului Local prin care se va încerca rezolvarea acestei probleme, de care se plâng tot mai mulți băcăuani.

Media
No rating yet

Comments are closed.