Consiliul Județean Bacău a fost astăzi, 15 octombrie 2015, gazda dezbaterii cu tema ”Contractarea – soluție eficientă pentru servicii sociale sustenabile în județul Bacău”.

Evenimentul, organizat de către Institutul de Politici Publice București și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău (DGASPC) s-a bucurat de o largă participare din partea autorităților administrației publice locale, a organizațiilor nonguvernamentale și a furnizorilor privați de servicii sociale.

Agenda întâlnirii a cuprins evaluări ale stadiului actual al serviciilor sociale pentru grupurile vulnerabile la nivelul județului Bacău, cadrul legislativ existent și propunerile legislative privind contractarea de servicii sociale în contextul modificărilor la legea achizițiilor publice și, poate cel mai important – parteneriatul public-privat în furnizarea de servicii sociale. Referitor la acest aspect, președintele Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea, prezent la eveniment a subliniat: ”mă bucur să constat că au existat deschidere și înțelegere în cadrul DGASPC Bacău care a reușit să dezvolte parteneriate cu ONG-uri atât la nivel local cât și la nivel național. Asociația Betania, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Lumina sunt doar câțiva dintre furnizorii de servicii sociale fără de care DGASPC nu ar fi avut rezultatele de acum. Susțin ideea de parteneriat, impreună cu siguranță putem face mai mult în contextul în care sunt anumite investiții și eforturi pe care trebuie să le facem pentru semenii noștri care din varii motive nu sunt în plenitudinea forțelor. Toți actorii implicați în parteneriatul public–privat trebuie să știe că în mine, în Consiliul Județean Bacău, în DGASPC vor găsi întotdeauna un partener corect, deschis și gata să ofere sprijinul necesar”.

Sursa: csj.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.