Procedura de lucru a Grupului Cetățenesc pentru Bacău

 1. Vor fi două întâlniri de lucru pe lună în funcție de numărul de ședinte ordinare și extraordinare organizate de către Consiliul Local Bacău. La acestea se adauga și o întâlnire de networking între membrii Grupului Cetățenesc pentru Bacău și consilieri locali/județeni. Obiectivul întâlnirilor:
  • Analizarea proiectelor de hotărâre și transmiterea de puncte de vedere în atenția membrilor Comisiilor de Specialitate în cadrul cărora a fost elaborat Proiectul de Hotărâre
   • Prezentarea luărilor de poziție/punctelor de vedere în cadrul Ședințelor Ordinare a Consiliului Local
   • Identificarea principalelor probleme de interes general ale comunității băcăuane și realizarea de petiții online, mese rotunde și alte evenimente prin care să atragem atenția administrației locale asupra lor.
   • Identificarea proiectelor de hotărâre de pe site-ul Consiliului Local și Județean care necesită organizarea dezbaterilor publice și transmiterea cererilor prin care se solicită organizarea acestora, în conformitate cu legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația public și cu principiul bunei guvernări.
 2. Participarea activă la ședințele Comisiilor de Specialitate din cadrul Consiliul Local
  1. Comisia pentru activitati economico-financiare, buget, investitii
  2. Comisia pentru amenajarea teritoriului si urbanism, administrarea patrimoniului si agricultura
  3. Comisia pentru comert, turism, servicii publice si transport urban, gospodarie comunala si energie termica
  4. Comisia pentru activitati social-culturale, culte, invatamant, sanatate, familie, munca si protectie sociala, protectie copii, sport si ocrotirea monumentelor istorice, protectia mediului si reconstructie ecologica
  5. Comisia pentru activitate juridica si disciplina, administratie publica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti
 3. Participarea la ședintele lunare ordinare și extraordinare ale Consiliului Local și Județean Bacău
 4. Organizarea de mese rotunde pe teme de interes pentru comunitatea băcăuană
 5. Inițierea procedurii de Inițiativa Cetățenească la nivel local pe teme de interes stabilite de comun acord în cadrul grupului.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Nu accept
Accept