Bujor-Dumitru-Marcel
O întrebare adresată domnului ministru Nicolae Bănicioiu, Ministerul Sănătăţii.

Obiectul întrebării „Reorganizarea Institutului «Cantacuzino»”.

Stimate domnule ministru,

Institutul „Cantacuzino”, unul dintre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile din cauza mai multor nereguli. În aceste condiţii, producţia de vaccin a fost sistată, iar campaniile de imunizare a populaţiei se fac numai cu vaccin din import, achiziţionat la preţuri de peste 10 ori mai mari decât cele din ţară.

România trebuie să-şi asigure o relativă independenţă în fabricarea de produse biologice, care să-i dea posibilitatea să intervină pentru protejarea populaţiei în situaţii de epidemii şi pandemii, conform prevederilor din programul de guvernare.

Având în vedere situaţia incertă în care se află acest institut de cercetare, vă rog, domnule ministru să-mi precizaţi:

1. Care sunt măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi pentru reorganizarea Institutului „Cantacuzino” şi asigurarea independenţei în domeniul vaccinurilor?

2. Care sunt concluziile Memorandumului pentru reorganizarea Institutului „Cantacuzino”, alcătuit de Comisia interministerială desemnată în 2014 pentru a rezolva problema institutului de cercetare?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc.

Media
No rating yet

Comments are closed.