[img align=”aligncenter” src=”https://bacaulactiv.ro/wp-content/uploads/2014/12/lazar_lucian.jpg” target=”_self” title=”Lazar Lucian” fancybox=”yes” effect=”none”]

Votarea s-a încheiat

Domnul Lazăr Lucian – profesor de matematică la Colegiul Național Gh. Vrănceanu este un dascăl dedicat, un profesor extraordinar care se implică maxim în educația elevilor, obținând numeroase rezultate de talie națională și internațională. Este un dascăl desavârșit care se dedică în totalitate meseriei pe care o face este pasionat, este implicat și este iubit de elevii sai. Datorită acestui dascăl numele Colegiului Național Gh Vrănceanu și implicit al Bacăului a ajuns cunoscut pe plan național și intenațional. Pe lângă calitatea de dascăl mai are și marea calitate de a fi OM. Consider că se încadrează perfect în trăsăturile menționate mai sus.
Propus de- Ciurcanu Maria Mihaela
Media
No rating yet

18 Response Comments

 • Ionut9 decembrie 2014 at 14:30

  Consider ca intre domnul profesor si ceilalti propusi este o mare diferenta. Dansul o face pentru bani , iar ceilalti o fac doar cu dragoste si multumire de a ajuta sa isi rezolve oamenii problemele cu cei din primarie si cu cele ce se confrunta zilnic si daruii educatie si de a fii fara a primii ceva la schimb.Ar trebui sa se tina cont si de aceasta masura. exemplul clar este Domințeanu Narcis Dorinel si Cristian Ghingheș, poate si ceilalti, insa pe dansii ii cunosc personal.

 • Claudia10 decembrie 2014 at 10:18

  Crede-mă, este o diferență între profesorii care își fac meseria pentru bani și cei care și-o fac din dragoste, banii fiind un plus al acestei meserii. Vrei să spui că Mădălina Rotaru nu primește bani pentru ceea ce scrie? Domnul profesor Ioan Dănilă nu primește un salariu pentru că predă la Universitate? Eu, în calitate de elevă al C.N. “Gh. Vrănceanu” (care, apropo, se scrie cu „Ă” nu cu „Δ), în urma participării la activități organizate de și la care a participat și domnul profesor Lazăr, pot spune că, pentru dânsul, meseria nu este o sursă de venit, ci o sursă de inspirație, de vitalitate, de energie. Își tratează meseria cu respect, la fel ca pe elevii săi, și asta se observă în rezultatele absolvenților colegiului care, fie l-au avut ca profesor la clasă, fie l-au avut ca profesor de pregătire. Consider că faptul că primește și bani pe ceea ce face cu drag nu are nicio relevanță. De asemenea, Ionuț, te-aș îndemna să consulți un DEX sau un DOOM2 înainte de a folosi în scris verbele la modul infinitiv.
  În treacăt fie vorba, chiar ți se pare că Cristian Ghingheș face parte din categoria celor care „o fac doar cu dragoste si multumire de a ajuta sa isi rezolve oamenii problemele cu cei din primarie si cu cele ce se confrunta zilnic si daruii educatie si de a fii fara a primii ceva la schimb”? Îți sugerez să te gândești de două ori. Mai ales dacă ataci verbal un candidat pe care nu îl cunoști personal.

 • Elev10 decembrie 2014 at 15:28

  A-ți petrece cel puțin 6 ore în fiecare weekend venind la școală și făcând pregătire suplimentară cu cei din liceu și cu cei de a 6-a FĂRĂ A CERE BANI înseamnă sa fii un om dedicat meseriei. Domnul Lazăr pare că trăiește pentru a învăța copiii, pentru a le asigura reușita la examene și chiar sacrifică multe pentru a ne ajuta pe noi. Poți număra pe degetele de la o singură mână profesorii care mai fac asta. Dumnealui este într-adevăr un băcăuan activ.

 • Marina Ganea10 decembrie 2014 at 15:46

  Nu inteleg ce il face pe acest domn profesor cetatean ACTIV. Faptul ca isi face bine treaba intra in fisa postului si clar nu e exemplu de cetatenie. Ca face pregatiri PE BANI cu elevii? Asta intra la cetatenie activa sau la activitate comerciala?
  O fi avand multe voturi, dar sunt oameni care sunt cu adevarat cetateni ACTIVI.

  • Alex11 decembrie 2014 at 06:22

   Ajută o generatie de dobitoci să reuşească în viaţa. Să facă bacauanii să fie mandrii de tinerii absolvenţi. Asa a făcut mereu. De 14 ani de cand îl ştiu mereu s-a dedicat elevilor.

 • Adrian10 decembrie 2014 at 16:12

  Pun pariu ca nu plateste taxe si impozite pe banii pe care ii face la pregatire.
  Cetatean activ? NOT.

  • Gina12 decembrie 2014 at 18:17

   Este un profesor extraordinar,eu din păcate am invatat doar un an in Saligny cu dansul ,dar in acel an reusit sa aduc premii. Mi-a părut tare rau ca nu l-am mai avut profesor. Ma bucur ca l-am cunoscut si toate cadrele didactice ar trebui sa-i urmeze exemplu.

  • Gina12 decembrie 2014 at 18:20

   Nu face pregatire pe bani asa cum crezi tu, face din suflet.

 • Evev10 decembrie 2014 at 17:46

  Ideea pe care unii nu vor sa o inteleaga……acest OM nu face pregatire PE bani si nici PENTRU bani!!!! Ceea ce face e doar PASIUNE si dorinta lucrului BINE facut!!!!!

 • Elev10 decembrie 2014 at 18:24

  Parerea mea este aceea ca daca nu va aflati in cunostinta de cauza, in mod clar nu ar trebui sa vorbiti. In 4 ani de liceu, si-a facut aparitia la toate orele de matematica, si de la inceputul pana la sfarsitul acestora si-a predat materia cu drag si cu pasiune, fara a pierde timpul si fara a incepe cu discutii legate de alte chestiuni. De cativa ani buni face pregatire atat sambata cat si duminica, timp de 6 ore in fiecare din cele doua zile, la scoala, cu copiii de scoala generala care doresc sa inteleaga mai bine matematica si cu cei de clasa a 12 a care dau bacul, fara a fi platit, fara a primi vreun cadou. Face asta din pura pasiune si din dorinta de a ajuta, ceea ce, dupa parerea nu prea gasesti la profesorii din ziua de astazi. Sa nu mai vorbim de nenumaratele ore de pregatire pentu olimpiada pe care le face, din nou fara a fi platit, cu cei care sunt pasionati de matematica. Afirm inca o data faptul ca daca nu va aflati in cunostinta de cauza, nu ar trebui sa vorbiti.

 • Andrei Preda10 decembrie 2014 at 18:42

  Cred ca domnul consilier etern Barzu este exemplu clar de cetatean caruia nu-i pasa de bani, facand totul cu daruire si iubire de semeni. 🙂

 • Olimpic10 decembrie 2014 at 18:52

  Domnul profesor Lazar Lucian pregateste copii pentru olimpiade, face ore suplimentare cu elevii pentru BAC si admitere FARA SA PRIMEASCA NICIUN BAN! Are cele mai bune performante pe care le-a avut vreodata Bacaul la matematica, atat in ceea ce priveste olimpiadele, cat si notele foarte mari la examenele de BAC si admitere ale tuturor elevilor sai.

 • fost elev11 decembrie 2014 at 05:34

  Cei care v-ati chinuit sa luati BAC-ul pe la Mangeron sau Letea abtineti-va de la comentarii … l-am avut profesor 3 ani in liceu incepand cu clasa a 10-a si este cel mai dedicat profesor din liceul ala , a venit sambete si duminici din timpul lui liber ca sa ne pregateasca pt. BAC, a ramas peste program de la ora 13,14 incolo cu cine dorea sa faca extra pt. BAC sau pt. admitere la facultate, si daca faceti un studiu printre fostii lui elevi de la Vranceanu din ultimii 4-5 ani, veti vedea ca majoritatea au ajuns la universitati din strainatate sau la multinationale din Iasi sau Bucuresti. Ce nu stiti e ca dl Lazar a predat si in licee mai low-profile cum ar fi Coanda sau Saligny si a fost iubit si respectat si acolo, chiar daca nu avea cu cine sa faca treaba.

 • arina11 decembrie 2014 at 09:27

  Dl Lazar este un profesor dedicat meseriei sale si elevilor!Iubeste matematica si respecta elevii.Mi-a fost diriginte 4 ani in Saligny si credeti-ma noi nu aveam pauza sa ora de dirigintie!Venea sambata la scoala gratis sa ne pregateasca pentru BAC si facultate.Chiar avea cu cine sa isi faca treana,chiar daca era liceu loe-profile cum spune cineva mai sus in comentarii!Majoritatea avem acum o facultatd terminata si un job bun datorita lui.Dl Lazar e un om exceptional ce rar se mai gaseste!

 • Mihai12 decembrie 2014 at 19:46

  De atâția ani face pregătire câștigând peste 10000 lei pe luna fără sa plătească nici un impozit. Nu am primit niciodată chitanță la pregătire timp de 2 ani cât am făcut. Părinții mei plătesc impozit pentru 800 lei cât câștiga pe luna iar el pentru sute de milioane nu. Face pregătire la școală de fațada sa atragă elevii sa vina în particular la meditații.
  Într-o tara normala era căutat de fisc și nu candidat la un titlu.

  • Teodora16 decembrie 2014 at 09:44

   N-am auzit aberatie mai mare de atat, Mihai. De ce ar mai merge cineva la pregatire la dumnealui daca face cate 12 ore suplimentare de pregatire, fara bani, pe saptamana? Bineinteles ca nu mai mergi la pregatire in particular, deoarece nu mai ai nevoie. Nu este nici pe departe genul acela de profesor care nu-si face datoria ca sa te faca sa mergi la pregatire in particular.

  • Elena26 decembrie 2014 at 18:12

   Am si eu o curiozitate…te-a obligat cumva sa faci pregătire la el? Si 6 ore pe zi sambata si duminica sunt de fatada? Sunt o fosta eleva de-a dumnealui si pot sa afirm ca este un om extraordinar din multe puncte de vedere!!!