„Take a book – Return a book” este un proiect inițiat și implementat de Dumitru Godina, elev în cadrul  Colegiului “Henri Coanda” din Bacău.

Ce anume presupune proiectul “Take a book-Return a book”?
take a book return a book

În cadrul acestui proiect, Dumitru Godina a creat o bibliotecă gratuită ce oferă suport educațional continuu și gratuit elevilor, profesorilor și vizitatorilor colegiului. Proiectul susține ideea că orice elev și profesor are posibilitatea să aleagă o carte, să o citească și, la rândul său, să ofere alta în loc.

Dumitru afirmă că ideea proiectului a pornit de la necesitatea creării unui instrument eficient, gratuit și creativ care să confere membrilor comunității băcăuane posibilitatea să-și aleagă o carte sau să dăruiasca una în mod gratuit. Implementarea acestei idei a durat aproximativ 3 săptămâni, timp în care s-a creat biblioteca și a fost instalată în incinta Colegiului “Henri Coanda” din Bacău. Toate cheltuielile au fost suportate de către colegiu, ideea fiind susținută în primul rând de domnul director adjunct prof. Manolache Gheorghe.

Dumitru Godina„Această bibliotecă este importantă pentru o societate care se află într-o continuă schimbare, prin faptul că oferă informații noi în mod gratuit. De asemenea, prin intermediul acestei biblioteci, cei mai puțin dispuși să cumpere cărți din librării dar care sunt totuși interesați de carte și de lectură se pot bucura de cărți din diverse domenii, în mod gratuit.Proiectul implementat la nivelul Colegiul Henri Coanda se bucură de un succes foarte mare în rândul elevilor. În realizarea identității vizuale a proiectului  a contribuit  și Radu Popovici, student la grafică din Timișoara  prin realizarea logo-ul proiectului”, a declarat Dumitru Godina.

Echipa “Cetățenii Activi pentru Bacău” își da jos pălăria pentru tinerii cu inițiativă din orașul Bacău, de data aceasta în mod special  pentru Dumitru Godină și proiectul său privind stimularea cititului în rândul elevilor!

Autor:

Sabina Roibu, Voluntar Comunicare

Media
No rating yet

1 Response Comment