[img align=”aligncenter” src=”https://bacaulactiv.ro/wp-content/uploads/2014/12/Ioan_Danila.jpg” target=”_self” title=”Ioan Dănilă” fancybox=”yes” effect=”none”]

Votarea s-a încheiat

Îl propun pentru titlul de Cel mai activ cetățean al Bacăului pe domnul profesor Ioan Dănilă, cel care luptă de ani de zile pentru restaurarea unuia dintre cele mai importante monumente culturale ale orașului nostru – Casa “Vasile Alecsandri”. Consider că merită acest titlu datorită perseverenței sale și a speranței continue că lucrurile vor intra, la un moment dat, în normalitate. Ioan Dănilă este cel care a făcut numeroase campanii și demersuri către autoritățile locale, rămase însă fără răspuns din partea celor cărora nu le pasă de cultura băcăuană.
Propus de- Teodora
Media
No rating yet

65 Response Comments

 • Carmen8 decembrie 2014 at 19:36

  Votez propunerea Teodorei, tocmai motivelor mentionate!

  • Maria Bistriceanu10 decembrie 2014 at 18:17

   L-am votat pe Dl profesor Danila pentru ca este un exemplu de persevrenta, un luptator neobosit pentru o cauza nobila. Sper sa reuseasca intr-o zi sa-si vada visul implinit – salvarea casei Alecsandri si trasformarea ei intr-un muzeu pentru bacauani.

  • ela tautu14 decembrie 2014 at 16:53

   Un vot din toata inima pentru o cauză nobilă “Salvarea casei poetului Vasile Alecsandri din Bacău”. Un om nobil, care luptă pentru o cauză nobilă şi pentru care toţi românii ar trebui să i se alăture.

 • Rox9 decembrie 2014 at 20:43

  Vote! Cunosc indeaproape problema din timpul facultatii!

 • PRICOPI ELENA10 decembrie 2014 at 18:12

  Votez prof.Ioan Danila pentru ca face totul cu o pasiune de admirat, pentru ca este un creator al metodei didactice pentru studenti. ,,Domnul Trandafir” al limbii si literaturii romane ce pune suflet in toate proiectele derulate, fiind dovada vie a profesionalismului real.

 • Chira Violeta10 decembrie 2014 at 20:31

  Laborare omnia vincit! 🙂 Gândul nostru permanent a tot ce-ați fost pentru Universitate, studenți… Mulți ani frumoși, Dle Profesor, Om special pentru toți, cei ce Iubesc Literele și le Dăruiesc
  mai departe Copiilor, Oamenilor…! Minunat ce realizați și multă Putere, Inspirație! 🙂

  • serban eugenia11 decembrie 2014 at 03:44

   Toata admiratia din partea fostilor elevi din Colegiul Pedagogic BACAU,!!!!!Merita votul si initiativa!!!!

 • Clemansa Mauca11 decembrie 2014 at 05:04

  Iata OMUL! Probitate, perseverenta, implicare….E un om al cetatii care a demonstrat ca “Somnul ratiunii naste monstri”!

  • Chira Violeta11 decembrie 2014 at 09:12

   Cât de frumos ați scris/gândit… Da, așa este, așa l-am simțit cu Toții!!! 🙂

 • Tincuta Cobzaru11 decembrie 2014 at 06:52

  Ma simt onorata ca am putut sa va dau votul meu. E atat de putin in comparatie cu ceea ce faceti dumneavoastra in sprijinul culturii romanesti. Respect, domnule profesor!

 • Livia - Petronela Palade11 decembrie 2014 at 11:39

  Respect, domnule profesor!

 • MARINA BRAIESCU11 decembrie 2014 at 13:11

  VOTEZ SI MA SIMT ONORATA SA VA DAU VOTUL MEU

 • Dumitrascu George11 decembrie 2014 at 14:55

  Votez si sper ca in final sa fiti „Cel mai Activ Băcăuan al anului 2014”

 • georgeta nechita burculet11 decembrie 2014 at 18:34

  Il pretuiesc pe Dl. Prof. Ioan Danila pentru aportul incontestabil la cultura romana! Cercetator impatimit, descoperitor de valori nationale, valorifica intreg materialul acumulat in folosul oamenilor cu care intra in contact, a studentilor, a colegilor (si nu numai!)… prof. g.nechita burculet

 • mihai nechita burculet11 decembrie 2014 at 18:40

  Ma bucur sa cunosc o mare personalitate care face cinste intregii tari, prin tot ceea ce face! prof. mihai nechita burculet

 • Motoc Gabriela-Carmen11 decembrie 2014 at 18:59

  Mi-as dori sa fi cunoscut mai multi oameni(nu spun ca nu exista insa nu ni s-au intersectat drumurile)cu respectul si dragostea pe care domnul Ioan Danila le are pentru tot ce tine de traditiile si istoria noastra(fie ea in acceptiunea clasica sau cea literara).In speranta ca fiul meu va avea parte de dascali asemeni lui…ma simt onorata sa ii acord votul meu!

 • Teofana Lavinia Varareanu11 decembrie 2014 at 19:13

  Toata admiratia si sprijinul pentru domnul Profesor!

 • Ioana11 decembrie 2014 at 21:11

  De Dumnealui… numai de bine!
  Succes! Si spor in tot ce intreprinde!

 • doina11 decembrie 2014 at 22:19

  merita sa reusiti!.

 • Carmen Ignat12 decembrie 2014 at 06:02

  Toata consideratia si sprijinul ptr Domnul Profesor!
  Succes!

 • Corina12 decembrie 2014 at 07:50

  Mult succes d.lui profesor!

 • Ioana12 decembrie 2014 at 11:24

  Liceul Tehnologic Oglinzi este alături de dumneavoastră! Mult succes! (Vă urează colectivul de învățători/profesori, în frunte cu domnul Ioan Ichim)

 • Mioara Sufer12 decembrie 2014 at 12:34

  Respect domnule profesor! Aveti si votul meu!

 • Lupis Florina12 decembrie 2014 at 13:59

  Desi am terminat facultatea acum 14 ani, imi veti fi mereu profesor. Sunt onorata sa va pot vota!

 • Mihaela Jatariuc12 decembrie 2014 at 14:20

  Il votez cu mare drag pe Domnul Profesor Ioan Danila deoarece ne-a invatat sa fim oameni de valoare!!! Domnul profesor ne invata cu mare drag si profesionalism , la fel cum Ion Creanga, invatatorul vesel cu ” nuci si felurite bunatatiuri in buzunare”, le deschidea drumul cunoasterii discipolilor sai.

 • Iuliana12 decembrie 2014 at 14:54

  Un vot este putin pentru tot ceea ce face acest distins domn profesor si, mai inainte de toate, OM. De-a lungul demersului profesional am avut cu totii ocazia sa il vedem la catedra, dedicat, inventiv, dornic sa impartaseasca studentilor toate experientele culturale. Asta inseamna, de fapt, un profesor emerit, de exceptie. Multumesc domnule profesor pentru ca ne-ati invatat ce inseamna dreptatea, implicarea si respectul. Multumesc pentru ca datorita dvs. am devenit oameni si profesori mai buni. Sa va dea Dumnezeu putere si succes!

 • George Simion12 decembrie 2014 at 16:30

  Ceva este in negeregula. Nu se poate ca dl. profesor sa ia cate 700/800 voturi pe zi. Luni avea 28 de voturi si deodata a crescut la 1200. Vom contesta proiectul si ve-ti pierde finantarea. Nu se poate ca profesorul Danila care nu este foarte iubit si care lasa foarte multi restantieri, sa fie atat de iubit, cum pare in numarul voturilor care i se da pe acest site. Este imposibil. Inadmisibil. Asistenta de manager a proiectului, persoana care l-a propus. Este o grava incompatibilitate de proiect si vom cere finantatorului sa retraga finantarea. Va rog sa fiti atenti in aceasta privinta si sa fiti corecti asupra voturilor. La ora asta sunt dovezi ca voturile profesorului Danila nu sunt legale. Solicit foarte mare atentie asupra sistemului de vot. Cel mai bun sa castige!

  • Eugen B.12 decembrie 2014 at 17:31

   Nu numai că n-ai făcut româna cu dl profesor dar, după cum scrii (ex.: ve-ți, voturi care i se dă etc.), cred că nu ai făcut deloc. Dacă ai fost unul dintre restanțieri, era mai indicat să te lase repetent.

   • Nicolae Ciobanu12 decembrie 2014 at 18:11

    Simion e “negeregulat” rău de tot…
    Dacă ş’aista agiungi “prifisor”, îi de pe acum deplîng nevinovaţi-i elevi.
    Simioane-Trăsneo, înainte de-a te obrăznici-n părelnicii, pun’te cu bîrdihanu’pi carti şi cu cîrnaţii deştelor pe tastele alfabetului românesc, loază analfabetă ce eşti!

   • Ovidiu Ciumașu13 decembrie 2014 at 16:08

    Dl. Si-mi-on e iritat (semn bun, de conștientizare a inadvertențelor valorice), nepricepînd cum e posibil ca un discipol, posibil fost restanțier, să-i mulțumească magistrului său, pentru binele care l-a plasat pe orbita formării cît mai complete ca OM. Despre limbă & cunoștințe … „este o grava incompatibilitate de proiect”! Complicat pentru orice semi-om!

  • Teofana Lavinia Varareanu12 decembrie 2014 at 18:26

   Dl. profesor a cerut ajutorul celor pe care i-a pregatit! Acestia sunt la randul lor profesori si oameni care il cunosc foarte bine. Ca si in cazul alegerilor prezidentiale batalia se da pe Facebook! La cei 2000 de prieteni pe care ii am consider ca 6-700 de voturi se pot face usor daca stii cum se face campanie! Nu aveti ce contesta, voturile sunt valabil exprimate

  • Vasiloiu Nicoleta14 decembrie 2014 at 16:57

   Vă asigurăm că toate voturile domnului profesor Ioan Dănilă sunt cât se poate de legale. Ne-am unit forțele toți acei foști elevi, studenți , masteranzi și actuali profesori care am știut să îl apreciem pe OMUL și PROFESORUL DĂNILĂ. La rându-ne, suntem oameni valoroși ce știm să ne unim la nevoie. Și asta vom face mereu, până când oamenii ca dumneavoastră vor învăța să scrie corect în limba română. Cu deosebit respect, prof. Nicoleta Vasiloiu, Onești, Bacău.

  • PRICOPI ELENA15 decembrie 2014 at 19:22

   Domnule, nu stiu cine esti, dar iti garantez ca nu poti convinge pe nimeni cu o asemenea atitudine. Am avut privilegiul sa-i fiu studenta domnului prof. Danila, asa ca pot garanta ca este sustinut de conduita ireprosabila , un profesionalism, care, nu a putut sa fie inteles de ,,restantieri”. Sunt convinsa ca pe dlui nu-l intereseaza atat de mult voturile, cat mai ales ,,mostenirea” pe care a lasat-o deja ….Asta sa va framante …aici sa gasiti Oameni care sa-l concureze!!!!!!! In rest numai de bine…

  • Maria16 decembrie 2014 at 14:31

   Domnul profesor este foarte respectat!Nu poate trece neobservata daruirea sa,respectul pentru romana corecta si pentru profesia de dascal.

  • sfetnicul16 decembrie 2014 at 15:05

   Campania dlui profesor a fost sustinuta inclusiv pe AGIRo, grupul de facebook invatatori.ro, un grup cu peste 7500 de cadre didactice. Mulți au dat like si au redistribuit informatia. S-a votat cinstit in acest caz. De la mine au votat pana si dintre parintii copiilor din clasa, care au vazut pe facebook postarea. Asa se explica sustinerea dlui profesor Danila.

 • cristi mihaila12 decembrie 2014 at 18:38

  cred ca va agitati degeaba….aceste nominalizari trebuiau propuse de cei care fac proiectul, pe categorii distincte, politic-administrativ, educatie-cultura, societatea civila, etc. fiecare e bun intr-un domeniu…..e slabut proiectul in organizare

 • Ionut12 decembrie 2014 at 21:54

  Foarte bine punctat Cristi Mihaila, nu se poate compara un profesor care atrag voturi de la elevi cu un sofer . Cu tot respectul pentru profesori, dar aici e vorba de proiecte, nu de incercari esuate. ca in cazul domnului profesor, se chinuie saracul de ceva vreme sa restaureze casa Alecsandri dar fara succces. Asta inseamna ca nu e activ. Oricum ar trebui sa fie premiati pe criterii .Mult succes tuturos .

 • mihai negru13 decembrie 2014 at 00:10

  @ simion – perfecta dreptate!
  @ mihaila – slabut proiectul si aici argumentul este cel pe care simion l-a detaliat destul de clar.

  • Nicolae Ciobanu13 decembrie 2014 at 07:37

   Voi, băieţi ce vă credeţi deştepţi, deşi se vede că ştiinţă de carte (şi de logică) aveţi cît păr pe limbă. Bănuiesc una: v-aţi ales cu o sculă IT pe care-o maltrataţi după mintea-vă, nu după manual. Că voi aţi detestat manualele, cum Trăsnea gramatica. Se pare că şi ăla o fi agiuns popă, tot aşa cum voi aţi ajuns mari dătători cu părelnicu’ca popa Oşlobanu cu sfeşnicu’după inspectorii de la protoierie… De-a fi să vă hirotonească, pe fiecare-n parte, vreun sobor, ar trebui să modifice formula, astfel: Prost este…, de trei ori, pe acelaşi icos. Ia, mai ghini, tăceţi că nimărui nu sunteţi di niciun folos.

 • maria13 decembrie 2014 at 06:07

  Ce înseamnă a fi activ?
  În primul rând, a conferi vieții un sens afirmativ. Domnul profesor a făcut din propria existență un astfel de deziderat. Ceea ce îl însuflețește, chiar și atunci când știe că luptă cu morile de vânt, este setea de lumină și de adevăr, termeni care nu mai sunt astăzi ,,la modă”, într-o lume a valorilor răsturnate. O înclinare periferică, pornită din fondul nostru subuman, ne poartă, însă, pe căile negației.
  În al doilea rând, a fi activ înseamnă să le transmiți celor pe care destinul ți i-a trimis în cale că plenitudinea vieții nu se poate împlini decât în atingere cu ,,lucrurile” durabile, dar acestea necesită asumare, efort, sacrificiu.
  Felicitări, DOMNULE PROFESOR, că nu ați aderat la anti-tragedia contemporană, transmițând prin toate manifestările dumneavoastră că viața omului este luptă și îndemn.
  Timp rodnic!

 • Nicolae Ciobanu13 decembrie 2014 at 09:23

  Sunt atîtea de relatat de spre Omul şi Profesorul Ioan Dănilă, încît s-ar alcătui o adevărată Istorie a învăţămîntului şi civismului băcăuan, de prin anii decadelor ’70 – ’80 ale secolului trecut, pînă azi, 13 decembrie 2014, cu specificarea “va urma”.
  Fiu al Blebei cea megieşă de Ozană cu Humuleştii poznaşului Nică, copilul Ioan avu cam aceeaşi copilărie: grea pentru părinţi şi lipsită de existenţiale griji, pentru urmaşii casei. Poate, dacă alte vremi ar fi fost, adolescentul ar fi ales Calea Dreptei Credinţe, că prea e dînsul plămadă cuminte; şi cuviincios, ruşinos, mai ca Bădiţa Vasile, dascălul cela vînat cu arcanul, de cătră jîndari, la oaste.
  Dar a prins băietanul vremuri crunt atee (atît de atee, că şi popimea s-a prostit şi a păcătuit în feli şi chip!… şi nu şi-a mai revenit); aşa, că Ioan al Blebei s-a hotărît pentru alt fel de Apostolat, în care s-a călit mai întîi ca învăţător suplinitor, dăruit şi entuziast, de ţară. Abia după ce s-a întremat puţin cu banii, a descins la Bacău, unde, la Liceul Pedagogic, a fost meritoriu elev. Ca, peste ani şi cu Universitatea la zi absolvită (Nu ca azi!), să revină la acelaşi Liceu care l-a format, în calitate de Profesor. Calităţi multe (nici de către inamici omise: intelectuale, psihopedagogice), calm şi tact şi înţelegere şi iertare cu adevărat pietre rare şi nu pentru oricine “s-a ajuns” apostol (educator, învăţător, profesor); ele l-au rupt o vreme de la catedră, ca să urmeze calea de metodist de teren în cadrul Casei Corpului Didactic, judeţene. Astfel, prin deplasări şi în contact direct cu adevărurile deloc roze ale şcolilor săteşti, dl Ioan Dănilă a ajuns să cunoască mai bine plaiurile şi coclaurii băcăuani, decît meleagurile sale natale; de care, nu s-a rupt definitiv, nici pînă azi!…
  Poate că buchetul de calităţi (între care şi un cert har literar, pe care nu l-a exploatat, decît spre a-i servi pe Alţii), i-ar fi fost suficient(e) pentru o viaţă tihnită. Una de intelectual cu ştaif, scrobit în tabieturi, cu mulţi admiratori, şi mai mulţi invidioşi (sunt şi pe mai sus unii, ce – SE străvede – cum sunt), cu prieteni şi colegi pe măsură.
  Dar, nu…
  Omul de cultură şi Cetăţeanul băcăuan Ioan Dănilă şi-a mai pus în desăgile apostolatului universitar (pe care şi l-a asumat de vreun pol de ani!), mai multe “pietre” de moară, să nu-l ia pe sus cicloanele politikiilor, că pre-i gingaş dînsul. Iată-l, cum tîrîie după el: casele Bacovia şi Alecsandri (pe care nu oboseşte să îl desemneze cel mai de vază Fiu, rod al Bacăului!) şi mai tot “vechiul” Bacău. Toate pe care edili mercantili vor a distruge. Mai are o editură pe cont propriu şi vreo duzină de asociaţii culturale. De la toate, neavînd parte de cîştig sunător-foşnitor, nici de admiraţia şi ajutorul celor cu adevărat influenţi şi avuţi. Dar acest David încă se-nfruntă cu goliardismul administrativo-politic.
  Cei care îl admiră şi-l stimează pe Omul Ioan Dănilă – fără să exagerez! – sunt sute şi mii bune de oameni, tare la locul lor. Sunt oamenii ca sarea-n bucatele vetrei lor de trai şi de trudă. Sunt nebăgăreţi, neobraznici, nedătători cu părelnicul veninului “obiectiv”.
  Susţinătorii acestui Om sunt şi ei Oameni odată. M-aş simţi onorat să mă primească-n al lor sîn.

  Desigur, dintre cei propuşi, pot fi domni şi doamne egali în merite cu dl Ioan Dănilă. Pe unii, îi arată însuşi Chipul şi Portul subt care au acceptat să fie ilustraţi. Le doresc şi lor aderenţi de valoarea celor care-l votează pe Domnia-sa.

  Însă mi-e teamă că-s mai mulţi şi nu ştiu cît de înzestraţi cu discernămînt “obiectivii” de calibrul simion&Tagma-i, care duc lipsă de multe. mai ales de obraze şi ştiinţă de Carte. Le-aş zice eu ceva, aşa, ca-n parlament majoritarii schimbăgăreţi către minoritarii idem; dar, tot nu-i îndireptez. Că. prostul, de nu-i şi fudul, parcă nu-i un Prost destul.
  Eu, Una Vă mai menesc:
  Să fie votaţi la scor foarte strîns Toţi băcăuanii activi ai Locului, oneşti băcăuani!

 • Observator13 decembrie 2014 at 10:08

  Ma bag si eu in vorba, ca vad ca-i la moda.
  Observ ca pe aceasta pagina sunt peste 35 de postari, unele eloioase, altele polemice, chiar si cu usoare urme de jigniri.
  In acelasi timp, observ ca pe pagina altui candidat la titlul de ”Cel mai activ bacauan” este o singura postare (o propozitie). Inclin sa cred ca acea propozitie rezuma tot…..
  Daca o persoana (desi termenul corect este ”personalitate”) poate genera atatea comentarii care se refera la activitatea sa stiintifica, culturala si didactica pusa in slujba cetatii, cred ca merita si votul meu.
  Votez cu mintea, dar si cu inima, pe domnul Profesor Ioan Danila si-l rog sa nu se ”amarasca” citind contestatiile unor oameni ”obiectivi” interesati, pe care Limba Romana ii chinuie grav.
  Domnule Profesor, va urez sanatate si putere si nu fiti suparat! Ce faceti Dumneavoastra, nu fac multi.
  Va mai urez si ”La multi ani” cu ocazia apropiatei Dumneavoastra aniversari si inchei aducandu-va aminte un vers:
  ”… Copii pietre nu arunca, decat in pomii roditori…”

  • Observator13 decembrie 2014 at 12:13

   ERATA>

   Bineinteles ca citatul corect este “Copiii pietre nu arunca decat in pomii roditori”.
   Cer scuze Domnului Profesor. Promit sa fiu mai atent pe viitor.

  • Nicolae Ciobanu13 decembrie 2014 at 19:02

   Păiiii, chiar fii atentu, bre, ObservaServu-nu’şCui, de nu-ţi plac genunchii proprii pe boghi di fasoli, porumbghi deşsgiocaţi, plus coji di nucă aghie-sparţi, aşa cum şi eu, încă, am apucat subt kokomunişti… Nu vă băgaţi în capete/tîl vi cum căcu Voi luleaua-Lumii începe… Căăă,
   Cu Fiecare din noi, ea se Arde!… Depinde de Voi, luzărilor de Acuma, de la ce Capăt… Că, nu-i tot’una de-ţi bagi în gură Miuştiucul, ori (Doamne. feri-ii!) Vatra pipei…
   Că nici măcar 112 al harapului-arafat, cu tot cu trezitoare din morţi a’sale sirene, Nu vă mai scapă!
   Doamne, Iartă-ne, de Proştii Tăi, că pe ai noştri ştim a îi Probozî… Aferim!

   • observator15 decembrie 2014 at 21:51

    Nu e cadrul potrivit sa va raspund.
    Daca vreti, putem continua discutia dupa ce va treziti… Poate atunci, daca veti intelege ce-am scris, veti vedea ca nu merit jignirile dumneavoastra.

    • Nicolae Ciobanu16 decembrie 2014 at 10:23

     Eram Treaz, Domnule Anonim…
     Şi treaz sunt şi acum în ultimul Ceas…
     Ce mă oripilează şi intru-n răspăr, e că şi Domnia-voastră faceţi uz cu profit păgubos pentru limba română (de vreţi; eu prefer “romînă”, din drag de revista ieşiană “Viaţa romînească”), de un alfabet internăucit, impropriu, prostit, idiot!…
     Că, de ar fi să cetiţi aşa cum scrieţi. una din două: ori aţi rîde singur, ori v-aţi trimite la realfabetizare. Că nu-i totuna cum aperi o Cauză, ci şi armele folosite. NU se apără un Profesor de romînă (printre altele) cu o argumentare-n internăucită păsărească.
     Vă rog să mă iertaţi, Domnule (de sunteţi) Observator, dar aţi mai omis o Nuanţă: eu nu un atac la persoană am executat, ci am “pamfletat” un sublim anononim care mai bine făcea dacă vota cuminte… Fiindcă, altminteri Scrisa rămîne şi ne dă de golătate!

 • Anca13 decembrie 2014 at 18:01

  Pe langa ” Copiii pietre nu arunca, decat in pomii roditori ” , ilustrare perfecta a realitatii in care traim, consider ca este necesara existenta casei memoriale ” Vasile Alecsandri” in Bacau, oras natal al scriitorului. Elevii bacauani invata in scolile bacauane despre viata si opera lui Vasile Alecsandri. Meseria mea de cadru didactic imi spune ca posibilitatea elevilor de a vizita casa in care a locuit acesta ar contribui la o mai buna apreciere, de catre copii, a operei scriitorului. Este vorba despre educatia copiilor nostri, de aceea consider ca acest demers al domnului profesor Danila trebuie sa fie dus la bun sfarsit.

 • ADINA MIRON14 decembrie 2014 at 14:06

  Votez, si ma simt onorata sa va dau votul meu.MULT SUCCES DOMNULE PROFESOR!

 • Mihaela Dragan14 decembrie 2014 at 15:11

  Un om minunat si un dascăl implicat sufletește si cu pasiune pentru aceasta meserie! Am avut bucuria si norocul sa il am ca profesor timp de 5 ani cat Timp am fost eleva Liceului Pedagogic Bc!!!!

 • Gina14 decembrie 2014 at 21:23

  Votez si sper ca in final sa fiti „Cel mai Activ Băcăuan al anului 2014”

 • Elena Manole15 decembrie 2014 at 15:01

  Cu respect domnule profesor. Succes!

 • Iscu-Lacatusu Vasile15 decembrie 2014 at 15:35

  Il votez cu toata placerea pe mult stimatul conf.univ.dr.Ioan Danila,profesor care se impune in spatiul didactic printr-o vasta cultura,har didactic,eleganta a expresiei,inalta statura intelectuala si morala. Cu mult respect

 • Cristea Adina15 decembrie 2014 at 15:56

  Dascal pasionat , aparator al reformei scolare , daruit menirii de a fi ,,o candela aprinsa ” pentru cei dornici de lumina . A fi dascal echivaleaza cu a te afla in serviciul unei trebuinti eterne . Felicitari pentru toata activitatea ! Un adevarat model de urmat .

 • Cristea Adina15 decembrie 2014 at 16:02

  Dascal pasionat , aparator al reformei scolare , daruit menirii de a fi ,,o candela aprinsa” pentru cei dornici de lumina . Felicitari pentru toata activitatea ! Un adevarat model de urmat .

 • Silvia Dascal15 decembrie 2014 at 17:36

  Eu nu am inteles: votam un proiect, ori votam pe dl conf. dr. Ioan Danila la titlul “Cel mai activ bacauan al anului 2014”? Eu votez oricum pentru ca fiecare are o mare importanta in viata culturala bacauana.

  • observator15 decembrie 2014 at 21:42

   Daca votati la intamplare pe toti, n-ati inteles nimic. In cazul de fata este o ecuatie simpla: un om = un proiect. Dar Omul acesta e cu mult mai mult. Cititi mai sus, sau dati o cautare pe Google. V-ar folosi!

 • Antonela15 decembrie 2014 at 17:43

  Respect si consideratie pentru un OM de inalta calitate si un dascal de exceptie . Votez cu mare drag pentru domnul profesor.

 • Petrea Lacramioara15 decembrie 2014 at 18:15

  Ma simt onorata sa va dau votul meu,Mult succces !

 • Nicorescu15 decembrie 2014 at 20:45

  Votez cu mare admiratie pentru oameni de acest fel.Respect

 • Olteanu Mariana15 decembrie 2014 at 21:10

  Un om, o valoare ! Vă respect și vă doresc mult succes !

 • Nicolae Ciobanu15 decembrie 2014 at 21:56

  Oameni buni!
  (sau răi, ce vă daţi buni!)
  Ni se cere să votăm [pentru] un om Activ.
  Nu “în ce domeniu”. De cînd cu capitalismul aista distrugător, atît patronii, cît şi tunarii şi-n plus tîlharii, toţi sunt foarte activi, mai ales de-s pupilii vreunui partid ori altor grupări de comune interese. De eşti mic intreprinzător, nu doar că nu rămîi cu nimic, dar te mai trezeşti şi dator vîndut la în cine te-ai încrezut. Plăteşti pînă mori şi laşi datoria moştenire urmaşilor!…
  Dar, dacă baronii vi se par mai activi decît truditorii, aveţi cîţi va notorii încă în libertate: votaţi-i, chiar de nu sunt pe listă. Înscrieţi-i, mai e timp pînă marţi.
  De politicieni nu mă mai leg, fiindcă nici ei nu se mai ataşează cu plebea. Cine-i votează, cu ei să se spele pe cap, că ei tot se şterg de noi cu tălpile.
  Dl Ioan Dănilă e în slujba cetăţii băcăuane, cred, de vreo 4 decenii şi nimeni cu scaun la cap n-a spus o vorbă anapoda despre viaţa şi activitatea sa, dedicate (mai mult decît familiei!) Acelui Învăţămînt, specializat în formarea de educatori, învăţători, profesori; mulţi absolvenţi, nu nişte oarecare.
  Fiindcă, nesatisfăcut doar să-i vadă absolvenţi, Metodistul şi Îndrumătorul şi-a vegheat discipolii şi cum se descurcă la catedre şi le-a fost sfătuitor cînd trebuia, lăudător cînd se merita.
  Şi termin cu Omul angajat în Cultura locului. D-sa poate ştie la cîte publicaţii a colaborat şi cîte a scos şi conduce, eu nu le ştiu pe toate, dar vreo duzină tot adună. Aniversări, comemorări, simpozioane, dezbateri, în 40 de ani a însumat mii, nu doar în Bacău şi nu doar în judeţ. Eu, personal, îl ştiu taman din vara lui 1989, la Centenarul cernit Veronica Micle – evocare din cadrul Festivalului Pădurea de Argint, de la Tîrgu-Neamţ … De vreo 10 ani, de cînd ne-am reapropiat, îl descopăr: editor, descoperitor, finanţator şi lansator de talente literare (şi nu numai) din tot judeţul; implicat trup şi suflet în Al-Ba-cedarul băcăuan (Alecsandri şi Bacovia); desprăfuirea memoriei a ceea ce au însemnat Şcolile Normale ale urbei şi, mai ales, corolarul lor: Institutul Pedagogic de Învăţămînt Superior de 3 ani (asta i-a fost efigia fondatoare, în 1961, dlor curriculuşti!), subt înalta, onoranta păstorire a savantului Gheorghe Hasan. Omul care a părăsit cercetarea şi s-a dedicat formării de cadre temeinic pregătite pentru învăţămîntul general de la oraşe şi sate!… Nu-i ştiu pe toţi cei pe care i-a adunat în juru-i, la fel de entuziaşti şi doritori să lumineze pînă şi satele cu roadele muncii lor. Eu sunt unul dintre ele, alături de alţi 48 de absolvenţi ai promoţiei 1973, din care – cu onoare! – a făcut parte şi Dna Adriana-G. (M.) R. Dar nu atîta doamnei, cît Domnului Dănilă cei de azi (universitari, studenţi, băcăuani) au aflat cine au fost: Dumitru Alistar, Traian Cantemir, Ioan Grigoriu, Gheorghe Chiper, Ion Ciuchi … – ctitori de filologie băcăuană.
  Pe cei încă activi, nu-i prind aici, că au grijă contimporanii, colegi şi discipoli.

  Nici nu mai ştii cînd are acest om de seamă – Ioan Dănilă – timp şi pentru familie, şi distracţie, şi mai ales utila odihnă!!!…
  Aş vrea să fie şi alţi consilieri de calibrul activ al preferatului meu, dar nu prea sper…
  Iată, de ce am votat pentru Domnia-sa, cu tot respectul admirativ.

 • Elena Popoiu16 decembrie 2014 at 06:50

  Un vot din convingere și un călduros, confratern salut bârlădean, Domnule Profesor!

 • Scutaru Andra16 decembrie 2014 at 18:22

  Vă felicit pentru câştigarea acestei competiţii!
  Indiferent de rezultat, dumneavoastră sunteţi cel castigator. Timp de 10 zile, toate energiile pozitive ale Bacăului au vibrat pentru dumneavoastră.
  I-am făcut o sugestie domnului Bîrzu. Sper să mediteze în acest sens.
  Luaţi partea bună a competiţiei şi demaraţi o campanie, pentru a vă susţine proiectele. Noi vom fi alături de dumneavoastră!

  • Lavinia Varareanu16 decembrie 2014 at 19:26

   Sigur ca a castigat! Pentru noi cei care l-am sustinut este un castigator!