Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) în colaborare cu Asociația Un Zâmbet Bacău au organizat în perioada 11-14 decembrie 2014, respectiv 19 -21 decembrie 2014 două sesiuni de training-uri care au avut ca și obiectiv dezvoltarea spiritului civic participanților și stimularea implicării acestora în comunitatea băcăuană.

Training-ul „Mecanisme de influenţare a procesului decizional de la nivel local şi central – Lobby şi Advocacy”: 11 ong-uri băcăuane, 4 idei pentru dezvoltarea comunității

 Training2Primul training  a avut ca temă “Mecanisme de influenţare a procesului decizional de la nivel local şi central – Lobby şi Advocacy” și a avut ca și grup țintă ong-urile din județul Bacău. În cadrul acestui training au fost reprezentate 11 ong-uri băcăuane precum: Asociația Oblio, Asociația Sindrom Down, Asociația Clubul “Expresia Ideii” din Onești, Asociația Institutul pentru Dezvoltare și Inovare (IDEI) Comănești, Grupul de Acțiune Noi#Bacău, Fundația Vasile Alecsandri, Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA), Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale, (APDP), Centrul European pentru Strategii Durabile, Asociația Un Zâmbet Bacău și Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD).

Pe parcusul celor 4 zile, cei 20 de participanți împreună cu Maria Hudema – trainer specializat în advocacy și membru fondator al Corpului Profesionistilor in Lobby, au parcurs etapele unei campanii de advocacy și au aflat cum pot gestiona relația cu presa. De asemenea acesția au învățat să utilizeze intrusmente precum: legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică și audierea publică.
Training3La finalul sesiuni de formare au rezultat 3 idei de politică publică și un amendament la Legea 448/2006 privind privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru care urmează să se realizeze o serie de acțiuni menite să ducă la implementarea acestor idei la nivelul comunității băcăuane. Printre acestea se numără: dezvoltarea unui centru de tineret în municiupiul Bacău, piste pentru bicicliștii din orașul Bacău precum și o campanie pentru restaurarea, renovarea și întreținerea caselor memoriale din județul Bacău.

Ideea Ta pentru Bacău – 20 de tineri și  4 idei pentru comunitatea băcăuană

 În cadrul acestei sesiuni de formare, 20 de tineri din Bacău, Buhuși și Onești timp de 3 zile și-au însușit tehnici și metode în project management și au învățat cum să susțintă un proiect în față potențialilor finanțatori. Alături de ei a fost trainerul Florin Fînaru, Manager de proiect la Asociația Be Great Bacău.

Ideea TaDezvoltarea de piste de biciclete în municipiul Bacău, organizarea unui concurs de orientare turistică, biblioteca stradală și implementarea unei program de educație non-formală în 4 din liceele din județul Băcău sunt ideile de proiecte la care cei 20 de tineri au muncit alături de trainer-ul Florin Fînaru pentru a-le face pretabile pentru a fi finațate.

Pe parcursul anului 2015, în cadrul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău vor mai organizate o sesiune de formare „Mecanisme de influenţare a procesului decizional de la nivel local şi central – Lobby şi Advocacy” și una „Ideea Ta pentru Bacău”.Pentru a fi informat cu privire la oportunitățile de formare din cadrul proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul proiectului sau la pagina de facebook “Cetățeni Activi pentru Bacău”.

Media
No rating yet

Comments are closed.