Ce este Grupul Cetățenesc pentru Bacău?

Grupul Cetățenesc pentru Bacău reprezintă un forum reprezentativ pentru comunitatea județului Bacău format din cetățeni din toate mediile sociale dispuși să își exprime opinia asupra activității administrațiilor locale și județene care îi reprezintă.

Membrii Grupului vor participa activ la şedinţele consiliilor local şi judeţean, utilizând dreptul de a se înscrie la cuvânt.

Prin intermediul activității din cadrul Grupului Cetățenesc ne propunem să oferim un feedback deciziilor luate la nivel local şi judeţean de către reprezentanții băcăuanilor, dar și să aducă noi propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții băcăuanilor.

Responsabilităţile Membrului Grupului Cetățenesc pentru Bacău

 • să observe ce măsuri adoptă administraţia locală şi în ce scop
 • să fie pregătit să îşi aducă o contribuţie când administraţia planifică să facă ceva ce le afecteză interesele
 • să abordeze reprezentaţii administraţiei cu o atitudine pozitivă
 • să manifeste interes în a înţelege problemele, incluzând restricţiile cu privire la ceea ce poate să facă administraţia
 • să-şi exprime interesele şi ideile clar, complet și într-un mod cât mai obiectiv
 • în situaţiile potrivite, să încerce să colaboreze constructiv cu oficialii administraţiei locale pentru a găsi şi implementa soluţii satisfăcătoare pentru ambele părţi

Înscrie-te în Grupul Cetățenesc pentru Bacău

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]

Procedura de lucru a Grupului Cetățenesc pentru Bacău

 1. Vor fi două întâlniri de lucru pe lună în funcție de numărul de ședinte ordinare și extraordinare organizate de către Consiliul Local Bacău. La acestea se adauga și o întâlnire de networking între membrii Grupului Cetățenesc pentru Bacău și consilieri locali/județeni. Obiectivul întâlnirilor:
  • Analizarea proiectelor de hotărâre și transmiterea de puncte de vedere în atenția membrilor Comisiilor de Specialitate în cadrul cărora a fost elaborat Proiectul de Hotărâre
   • Prezentarea luărilor de poziție/punctelor de vedere în cadrul Ședințelor Ordinare a Consiliului Local
   • Identificarea principalelor probleme de interes general ale comunității băcăuane și realizarea de petiții online, mese rotunde și alte evenimente prin care să atragem atenția administrației locale asupra lor.
   • Identificarea proiectelor de hotărâre de pe site-ul Consiliului Local și Județean care necesită organizarea dezbaterilor publice și transmiterea cererilor prin care se solicită organizarea acestora, în conformitate cu legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația public și cu principiul bunei guvernări.
 2. Participarea activă la ședințele Comisiilor de Specialitate din cadrul Consiliul Local
  1. Comisia pentru activitati economico-financiare, buget, investitii
  2. Comisia pentru amenajarea teritoriului si urbanism, administrarea patrimoniului si agricultura
  3. Comisia pentru comert, turism, servicii publice si transport urban, gospodarie comunala si energie termica
  4. Comisia pentru activitati social-culturale, culte, invatamant, sanatate, familie, munca si protectie sociala, protectie copii, sport si ocrotirea monumentelor istorice, protectia mediului si reconstructie ecologica
  5. Comisia pentru activitate juridica si disciplina, administratie publica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti
 3. Participarea la ședintele lunare ordinare și extraordinare ale Consiliului Local și Județean Bacău
 4. Organizarea de mese rotunde pe teme de interes pentru comunitatea băcăuană
 5. Inițierea procedurii de Inițiativa Cetățenească la nivel local pe teme de interes stabilite de comun acord în cadrul grupului.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Nu accept
Accept