Pe data de 17 februarie 2014, consilierul local PNL, Ilie Bîrzu a organizat o conferință de presă  pentru a-și prezenta raportul de activitate pe anul 2014 și viitoarele proiecte pe care le va susține în Consiliul Local Bacău în anul 2015.

Acesta este primul dintre consilierii locali băcăuani care și-a prezentat realizările și întreaga activitate în calitate de ales public, respectând astfel prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali și Legii administrației publice locale nr. 215/2001.

Activitatea consilierului local Ilie Bîrzu pe anul 2014: 9 proiecte de hotărâre adoptate, 21 de întâlniri cu cetățenii băcăuani, 6 amendamente propuse la bugetul de venituri și cheltuieli al anului 2014

Conform raportului de activitate prezentat, în anul 2014 Ilie Bîrzu a participat la 28 de ședințe ale Consiliului Local Bacău. Printre proiectele propuse ulterior de consilier și adoptate de Consiliul Local Bacău se numără clarificarea situației unor terenuri din domeniul public și majorarea capitalului social la SC Sport Club SA.

Conform art. 50 alin. 2 din Legea 393/2004, aleșii locali au obligativitatea de a organiza o dată la trei luni întâlniri cu cetățenii. Astfel, Ilie Bîrzu a organizat în anul 2014 21 de întâlniri la care au participat 600 de cetățeni, ce au avut cerințe precum: reabilitarea termică a blocurilor, iluminatul public, amenajarea de spații verzi.

Propuneri pentru anul 2015:  Zonă de Dezvoltare Economică a Bacăului,  artere de promenadă și înființarea de comitete consultative în cartierele Bacăului

Pentru a rezolva una dintre cele mai importante probleme a băcăuanilor, cea a lipsei locurilor de muncă, Ilie Bîrzu propune crearea unei Zone de Dezvoltare Economică, după modelul de la Alba- Iulia,  în cadrul căreia să se creeze posibilitatea acordării de terenuri  și facilități fiscale potenţialilor investitori.

În ceea ce privește lipsa spațiilor de agrement pentru băcăuani, soluția pe care a propus-o în cadrul conferinței a fost construcția unei artere de promenadă pe malul drept al Lacului Bacău II, din dreptul sediului Agricola pâna la Podul Serbănești, valorificându-se, astfel, din punct de vedere turistic și noua Deltă a Bacăului.

Fiindcă în Bacău lipsesc consultările publice organizate la „firul ierbii” și se observă o reţinere de a se implica a cetățenilor, consilierul propune înființarea unor comitete consultative în cartierele din Bacău care, în timp, să contribuie la dezvoltarea unei atitudinii civice a cetățenilor.

Media
No rating yet

Comments are closed.