Deputatul PSD de Bacău, Miron Smarandache, a primit răspuns la întrebarea adresată vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, pe tema cauzelor care au condus în ultima perioadă la incendii devastatoare în judeţul Bacău. Parlamentarul băcăuan a exemplificat, în documentul trimis conducerii MAI, cu cazul unei femei din oraşul Comăneşti, decedată recent în urma unui puternic incendiu care i-a mistuit locuinţa. „Intervenţia pompierilor în acest caz a fost deosebit de dificilă, de aproape două ore, dar femeia nu a mai putut fi salvată”, a precizat Smarandache. Acesta a amintit că situaţia menţionată nu este singulară, în judeţul Bacău având loc o serie de alte asemenea incendii soldate cu victime omeneşti sau răniţi foarte grav, din cauza asfixierilor sau arsurilor. Din aceste considerente, deputatul Miron Smarandache a propus conducerii MAI să iniţieze o campanie de informare mai amplă cu privire la riscurile la care se expun oamenii, mai ales persoanele în vârstă.

În răspunsul formulat, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a afirmat că, privitor la incendiul de la Comăneşti, informaţiile furnizate de IGSU au relevat cauza probabilă ca fiind focul deschis în spaţii închise. „De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă precizează faptul că în locuinţă nu a fost identificată o sursă de căldură şi se găseau foarte multe materiale textile. Ancheta privind decesul femeii din Comăneşti este în derulare, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău fiind în lucru un dosar penal cu acest obiect”, a subliniat Gabriel Oprea.

În ceea ce priveşte persoanele care şi-au pierdut viaţa în anul 2014 din cauza incendiilor, ministrul de Interne a subliniat că la nivel naţional au decedat 201 adulţi şi 10 copii, iar la nivelul judeţului Bacău a fost înregistrat decesul a 11 persoane.

„Semnalăm faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşoară o amplă activitate de prevenire a situaţiilor de urgenţă, respectiv informarea preventivă, care constă în ansamblul de acţiuni şi măsuri prin care se asigură conştientizarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă a lor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă”, a conchis vicepremierul Gabriel Oprea în răspunsul trimis deputatului Miron Smarandache.

Biroul de Presă al deputatului PSD de Bacău Miron Smarandache, 9 februarie 2015

Media
No rating yet

Comments are closed.