In aceasta saptamana aruncam o prima privire asupra activitatii parlamentarilor alesi in colegiile din judetul Bacau la alegerile din anul 2012. In prezent, judetul nostru este reprezentat in Parlamentul Romaniei de 17 dintre cei 18 alesi in decembrie 2012, dupa ce senatorul PSD Damian Draghici a parasit, in primavara acestui an, colegiul uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr. 04 Bacau pentru un post de europarlamentar.

prezenta parlamentarilor

Procentul de prezenta a fost calculat la nivelul perioadei cuprinse intre 19 decembrie 2012 (sesiunea de inceput a acestui mandat) si 30 august 2014 si ia in calcul exclusiv voturile din plen, exprimate de fiecare deputat prin cartela proprie de vot electronic in Camera Deputatilor. Prezenta medie a parlamentarilor bacaunai a fost de 62%, acestia exprimandu-si votul in 1161 de proiecte dezbatute din totalul celor 1855.

initiative

Parlamentarii bacauani au depus in mandatul curent un numar de 410 initiative legislative, dintre care doar 19 au devenit deja legi, ceea ce ne arata o eficienta de 4,6%. Potentialele cauze pentru procentul scazut de initiative transformate in legi pot fi procesul indelungat necesar parcurgerii tuturor etapelor sau campaniile electorale, perioade in care alesii isi desfasoara activitatea in colegii.

propuneri

Pentru ca este posibil ca simpla semnare a unei initiative sa nu insemne neaparat si faptul ca respectivul parlamentar cunoaste cu adevarat continutul acesteia, am dorit sa vedem cate dintre propunerile parlamentarilor bacauani au trecut prin comisiile din care acestia fac parte. Astfel, am constatat ca doar 115 ( 33%) dintre cele 349 de propuneri vizeaza domeniile comisiilor parlamentare din care face parte initiatorul.

Puteti analiza activitatea detaliata a fiecarui parlamentar vizualizandu-le profilul creat pe pagina Parlamentari.

Media
No rating yet

Comments are closed.