Dragos Luchian si Cosmin neculaJoi, 27 august, au avut loc două conferinţe de presă semnificative pentru alegerile de anul viitor. Atât Partidul Social Democrat, cât şi Partidul Naţional Liberal şi-au anunţat candidaţii pentru fotoliul de Primar al Bacăului.

Deputatul Cosmin Necula, reconfirmat în fruntea organizaţiei municipale PSD

Teatrul Municipal „Bacovia” a găzduit, joi seara, Conferinţa municipală a organizaţiei locale a PSD. La prezidiu au fost prezenţi Cosmin Necula, liderul organizaţiei ales la conferinţa de acum doi ani şi al cărui mandat a expirat joi seara, conform statutului partidului, Dragos Benea, preşedintele Consiliului Judeţean şi liderul organizaţiei judeţene a PSD, Sorin Braşoveanu, unul dintre liderii pesediştilor băcăuani şi director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cu o mică întârziere, datorată programului încărcat, s-a alăturat prezidiului şi Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Anunţul cadidaturii deputatului PSD a fost făcut de Dragoș Benea, care s-a declarat optimist că PSD va obține un scor bun în reședința de județ, la alegerile locale din 2016.

Candidatul Cosmin Necula a criticat dur conducerea Primăriei Bacău – atât pe primarul Romeo Stavarache, cât și pe liderii liberali care acum încearcă să se dezică de acesta, deși au format o echipă. „La nivelul municipiului Bacău, este nevoie de o schimbare, o simte fiecare om din municipiul Bacău. Este sfârșitul unui ciclu de demagogie, pe care l-am văzut timp de 12 ani”. Necula i-a mai catalogat pe liderii liberali drept „copii nereușite după președintele României și Romeo Stavarache”.

PNL susține că are 5 potențiali candidați pentru Primăria Bacău

PNL Bacău își pregătește listele de candidați pentru alegerile locale din 2016 prin sondaje de opinie și grupuri de lucru. Liberalii au anunțat azi că, pentru nominalizarea la Primăria Bacău, s-au înscris nu mai puțin de 5 persoane, dintre care una ar fi independentă. La conferinţa de presă au participat copreşedinţii PNL, Tudoriţa Lungu şi Ionel Palăr, alături de senatorul Dragoş Luchian.

Municipiul Bacău are 5 potențiali candidați pentru postul de primar. Ei s-ar fi înscris în cursă la partid, iar surpriza este prezența unui misterios personaj independent. Lungu a refuzat să spună cine sunt candidații și l-a prezentat doar pe senatorul Dragoș Luchian drept unul dintre aceștia. El a fost viceprimar în legislatura trecută și a declarat că „nimic din ce s-a realizat în Bacău nu s-a făcut de o singură persoană, ci de o echipă”.

Senatorul a facut referire la epistola trimisă de primar către toţi băcăuanii, zilele trecute, în care prezintă realizarile din timpul administraţiei sale şi planurile de dezvoltare ale oraşului:

„Scrisoarea este naivă, este o prostie, dată fiind situaţia reală în care se află Bacăul şi situaţia în care se află primarul. Dacă aş ajunge primar şi aş trimite vreodata o asemenea scrisoare băcăuanilor, mi-aş asuma şi nerealizările. De exemplu, spitalul municipal. În calitate de viceprimar, era limpede că firma constructoare avea mari probleme cu finalizarea proiectului, avea datorii către subcontractori, era aproape de insolvenţă. Aşa că în 2009 am cerut rezilierea contractului, dar nu s-a întâmplat asta. În general, deşi aveam multe motive să îl critic pe Stavarache, nu am făcut-o, pentru că educaţia îmi impune să nu dau într-un om căzut. Dar acum văd că este pe val, fizic e bine, cred că şi psihic, aşa că sunt câteva lucruri de precizat.”

Sursa: desteptarea.ro, zdbc.ro. Mai multe detalii aici, aici, aici sau aici.

Media
No rating yet

1 Response Comment

  • Jude29 august 2015 at 00:29

    Mai Maria, tu ai inteles in gura ca Luchian este oficial candidat la Primarie. Va fi, in proportie de 99,99%, dar procedurile sunt altele si nu este “oficial”, cum zici tu, cum nici Necula nu este oficial. Fa si tu macar un curs de o zi de jurnalism, in loc sa compilezi si sa intelegi ce vrei. Sau participa la conferinte de presa, in loc sa te folosesti de munca altora. Ca s-a umplut lumea cu jurnalisti de astia care au dus breasla asta in derizoriu. Ca au ajuns toate fufele si fufazoii de pe la Cancan sau bloguri de doi bani sa se dea jurnalisti. Fa o ancheta dupa reguli jurnalistice, fa un reportaj, daca stii romaneste si ai verbul la tine, fa o stire de impact, o nota cuprinzatoare. Mai deunazi citeam cum un blogger de doi bani, care nu a calcat in viata lui in vreo redactie, se dadea de ceasul mortii fiindca el, ca fiind de la presa (canci!), nu avea locul asigurat la un spectacol. Altfel spus, un dobitoc, pentru care un ecuson si un loc la un spectacol, plus o compilare a unor stiri din surse oficiale citate, inseamna apartenenta la presa. Maria, inteleg demersurile “bacaulactiv.ro”, stiu si cine se foloseste de voi, dar cand veti mai creste veti intelege naivitatea celor pe care le intreprindeti acum si greselile pe care le faceti. Reflecteaza un pic, nu te grabi sa dai raspunsuri nervoase!