11354758_1585492428367194_47485803_nJoi, 28 mai a avut loc sedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, şedinţă ce s-a deosebit de cele anterioare prin „caracterul de festivitate”, după cum a precizat preşedintele CJ, Dragoş Benea. Astfel, după ce în luna aprilie a fost aprobat proiectul de hotărâre conform căruia titlu de cetăţean de onoare al Bacăului va fi acordat seismologului Gheorghe Mărmureanu, în ședința de joi a fost înmânat acest onor. Totodată, echipei de minivolei de fete a Clubului Şcolar Bacău i-au fost acordate premii pentru performanţe deosebite obţinute în domeniul sportiv.

Priorităţile întrunirii CJ: „Întâi experienţa, apoi tinereţea şi după aceea vom intra în şedinţa propriu-zisă”

11356326_1585492131700557_228614360_nDupă lecturarea ordinii de zi, Dragoş Benea a propus ca primul proiect aprobat de pe ordinea de zi să fie cel al premierii echipei de volei, pentru ca ulterior să fie înmânate diplomele fetelor care sunt campioane naţionale la juniori. Preşedintele de şedinţă a conchis că aprobarea acestui proiect de hotărâre nu trebuie perceput ca un lucru extraordinar, ci ca unul „prevăzut de lege care ne stă la îndemână”.

Petrică Mihăilă a fost chemat pentru a înmâna diploma de cetăţean de onoare a judeţului Bacău, întrucât în luna aprilie acesta a fost cel care a propus acordarea acestui titlu. Ulterior, Gheorghe Mărmureanu a fost invitat să susţină un discurs, în care a mulţumit, emoţionat, Consiliului Judeţean şi a expus, pe scurt, meritele deosebite ale activităţii dumnealui care au conchis cu primirea acestei diplome.

Toate proiectele de hotărâre aprobate fără discuţii, mai putin cel referitor la virarea de credite de la un capitol la altul al bugetului CJ

La proiectul de hotărâre privind aprobarea unor virări de credite bugetare de la un capitol la altul al clasificaţiei bugetare din cadrul Bugetului local de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2015, pentru a putea achita suma către Blue Aero (companie care a dat în judecată CJ şi a câstigat, sursa: desteptarea.ro), Vasile Cautiş a precizat că nu îi e clar acest aspect, întrucât societatea nu şi-a îndeplinit obligaţia de a moderniza aeroportul. Dragoş Benea a ţinut să specifice faptul că „asta este, nu putem nuanţa, pentru că orice nuanţare este periculoasă”. Proiectul a fost aprobat cu o abţinere, cea a consilierului Cautiş.

enasoaeLa final, Petru Enăşoae şi-a exprimat dorinţa ca doamna Theodora Şotcan, Inspectorul General al Învăţămantului, să fie prezentă, întrucât acesta a precizat că inspectorii de specialitate nu au participat la examenul de definitivare pe post, lucru pe care îl consideră nefavorabil pentru sistemul de învăţământ. Dragoş Benea a precizat că răspunsul la problema ridicată va fi formulat într-o şedinţă viitoare, direct de la doamna inspector.

Media
No rating yet

Comments are closed.